Kwekerij ‘t Smallert (Emst)

Algemene informatie

[su_column]

Forellenvijver Kwekerij ‘t Smallert in Emst
S
mallertsweg 8
8166 KD Emst
0578-661621
info@smallert.nl
www.smallert.nl

Forelvijver Kwekerij ‘t Smallert in Emst heeft 3 vijvers waar op forel en zalmforel gevist kan worden. De vijvers hebben alle drie een mooie grote afmeting waardoor je bijna altijd wel een eigen plekje kunt vinden. Daarnaast zijn er plekken die geleidelijk aan dieper worden en plekken die meteen bij de kant al op diepte zijn. Vliegvissen is alleen mogelijk op vijver 3. De vijvers zijn het hele jaar geopend.

Kwekerij ‘t Smallert is anders dan de meeste andere forellenvijvers in Nederland. ‘t Smallert is namelijk de oudste forellenvijver van Nederland. Al vanaf 1972 wordt hier op forel gevist. Daarnaast zijn de forellen en zalmforellen die in de vijvers rondzwemmen door ‘t Smallert zelf gekweekt. In vijver 1 worden regenboogforellen van een halve kilo uitgezet en in vijver 2 regenboogforellen van 250 gram. De joekels vind je in vijver 3. Daar worden regenboogforellen en zalmforellen van een kilo en meer uitgezet. Mooie exemplaren dus!

Alles wat je vangt mag je meenemen zonder dat daar extra kosten bijkomen. Als extra service heeft ‘t Smallert een slachttafel geplaatst waar een ieder zijn of haar gevangen vis direct kan slachten. Let er wel op dat je je eigen messen mee moet nemen of voor een klein bedrag daar kan kopen. Daarnaast is het verstandig om zelf een plastic zak mee te nemen om daar je vis in te doen.

Bijkomend voordeel van ‘t Smallert is dat er ook een speelpark en kaarsenmakerij aanwezig is. Je kan er dus prima met je gezin een dagje uit van maken.
[/su_column]
Locatie op de kaart

[googlemap address=”Forellenvijver Kwekerij ‘t Smallert Smallertsweg 8 8166 KD Emst” width=”350″ height=”400″ position=”right”]

[su_divider top=”no” divider_color=”#bacc95″][su_divider top=”no”][su_divider][/su_divider]

[su_divider top=”no” divider_color=”#bacc95″][su_divider top=”no”][su_divider][/su_divider]

Openingstijden

Forelvijver Kwekerij ‘t Smallert is het hele jaar door geopend, behalve op dagen als koningsdag, 1e en 2e kerstdag en nieuwjaarsdag. Er wordt gewerkt met 2 dagdelen: ‘s ochtends en ‘s middags.

[su_table]

Ochtendsessie Dagelijks 08.00 – 12.30
Middagsessie Dagelijks 12.30 – 17.00

[/su_table]

Regels

Wanneer je bij Forelvijver Kwekerij ‘t Smallert gaat vissen dien je je aan de volgende regels en werkwijze te houden:

[su_list icon=”icon: arrow-circle-right” icon_color=”#000000″]

  • Het is niet toegestaan onderling van vijver wisselen..
  • Het is niet toegestaan kunstaas als blinkertjes, spinners, pluggen, lepels e.d. en levende visjes te gebruiken, ander levend aas en deeg wel.
  • Het is niet toegestaan vis te verhandelen op het terrein van ’t Smallert.
  • Vliegvissen mag alleen op vijver 3 (en vijver 4 in de winter)
  • Een gevangen vis dien je direct te doden of in een leefnet bewaren
  • Vis die je gaat slachten moet eerst worden gedood.
  • Voor mensen die meekomen maar niet gaan vissen dien je een bezoekerskaartje te kopen
  • ‘s Morgens mag je om 07.55 uur en ‘s middags om 12.25 naar de vijvers
  • Alle forellen die je vangt mag je meenemen. Vang je gras- en schubkarpers? Deze dien je onbeschadigd terug te zetten!

[/su_list]

Tarieven

 

[tabs][tab title=”Tab 1 Title”]Karpervijver[/tab] [tab title=”Tab 2 Title”]Karper- en Forelvijver[/tab] [tab title=”Tab 3 Title”]Mini-camping[/tab][/tabs]