Ruisvoorn vissen

Ruisvoornvissen

De ruisvoorn is een prachtig goudkleurige vis met een bovenstandige bek waarmee de vis insecten van het wateroppervlakte ophaalt. De ruisvoorn heeft daarnaast ook hele mooie rood-donkerkleurige vinnen.

Welk materiaal kun je gebruiken om op ruisvoorns te vissen?

Het materiaal dat gebruikt wordt om op ruisvoorns te vissen is heel eenvoudig. Zo kun je bijvoorbeeld een 10 tot 15 gram lichtspinhengel gebruiken met daarbij een kleine molen van ongeveer 15/100 of 16/100. Daarnaast gebruik je een dunne lijn met daarbij een vlokdobber met daar boven een aantal siliconen stoppertjes. Deze stoppertjes kun van boven naar beneden schuiven aan de lijn. Onder de vlokdobber hang je een aantal loodhageltjes met daaronder weer een haakje. Je kunt met zowel maden als brood vissen op de ruisvoorn. Een tip is om meerdere maden aan de haak doen om de vangkans te vergroten.

Tips bij het vissen

Bij een vangst is het belangrijk dat je je handen altijd eerst nat maakt voordat je de vis van de haak haalt, op die manier beschadig je de namelijk vis niet. Een uitstekende plek om voorns te vangen is bij een verbreding van een kanaal. Dus mocht je een kanaal hebben gevonden, loop dan even een stukje door en probeer een verbreding te zoeken. Vooral in de zomermaanden zit het vol met ruisvoorns omdat er dan genoeg voedsel beschikbaar is zoals insecten. Een tip is ook om broodkorstjes in het water te gooien om de vissen te lokken.