Paling vissen

Paling vissen

Vissen op paling blijft altijd een bijzondere ervaring, deze sterke vis zal zich niet zonder slag of stoot uit het water laten hijsen. Doorgaans kan een paling ongeveer 1.20m lang worden en 3 à 4 kilo zwaar. In afgesloten meren kan het echter voorkomen dat de paling nog veel groter wordt.

Aas voor paling vissen

Wat is het beste aas om paling te vangen? Palingen voeden zich met visjes, larven viskuit en soms ook prooidieren. Ook zijn ze niet te beroerd om eigen soortgenoten te verorberen. Geschikt aas om te gebruiken voor het vangen van paling zijn wormen en kleine visjes.

Hoe kan je het beste op paling vissen?

De paling is ‘s nachts actief en alleen in warm water. Gedurende de zomer is de paling ‘s nachts voortdurend aan het eten om een goede vetlaag op te bouwen voor de volgende winter. Op donkere gure dagen en bij dreigend onweer zijn er overdag ook mogelijkheden om paling te vangen.

Zorg ervoor dat je aas op en top vers is en dat je haak scherp is. Palingen zijn enorm wantrouwig en bijten alleen toe als ze niets vreemds aan het aas merken. Bij het inhalen moet je ervoor zorgen dat je constant inhaalt. Zodra de paling de kans krijgt zal deze zich namelijk ergens omheen wikkelen waarna je de paling nooit meer loskrijgt.

Vissen op paling doe je het beste zonder afhouders aangezien deze weerstand op het aas kunnen geven. De wantrouwige paling heeft snel de neiging los te laten als er weerstand op het aas zit.