Hengelsteun

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Hengelsteun

Voor het vissen vanaf het strand wordt veel gebruik gemaakt van stevige strandsteunen waardoor je dure en zware strandhengel veilig en stevig vast in het zand staan. Zulke stevige steunen kunnen makkelijk tegen de harde wind die vaak op het strand hebt.

Wanneer je gaat zeevissen vanaf een boot heb je een ander soort hengelsteun nodig. Deze hengelsteunen lijken in de basis veel op lijmklemmen die je ook als gereedschap met klusjes gebruikt. De hengels rusten dan op de bovenkant van deze steunen, waardoor je eenvoudig gevangen vis binnen kunt trollen.

Strandsteunen

De bekendste strandsteun die er is is een driepootsteun. Met deze steun kan je je strandhengel eenvoudig laten omhoog of iets meer naar voren laten rusten. Zo hoef je niet de hele tijd de zware hengel vast te houden. Op het strand kan je de poten van de steun eenvoudig stevig in de grond drukken. Gebruik je de driepoot steun langs de kant of vanaf een pier dan is het verstandig om de steun te verzwaren met een tas of een emmer water zodat deze niet omwaait.

Een andere steun die veel wordt gebruikt, maar minder flexibel is, is de eenpootsteun. Dit is een soort koker die je diep in de grond drukt. Je schuift je hengel er van boven in totdat hij er goed stevig in zit. Nadeel van de eenpootsteun is alleen wel dat je de hoek van de hengel niet zo makkelijk kan veranderen, wat bij de driepootsteun wel kan. Je kan eigenlijk allen recht omhoog vissen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]