Gedrag karper in het jaar

[vc_row][vc_column][gem_divider margin_top=”35″][vc_column_text]

Het gedrag van kapers gedurende het jaar

Karpers gedragen zich niet het hele jaar door hetzelfde. Zo zijn ze in de winter minder actief dan in de zomer, waarbij ze in de zomermaanden zoveel mogelijk proberen te eten om de koude wintermaanden door te komen.

Januari en februari

De karpers bevinden zich nu in een passieve toestand er wordt weinig tot niets gegeten alleen op de hele zonnige dagen na wat een gunstige invloed heeft op het aasgedrag. Meestal houden de karpers zich tijdens deze periode op nabij obstakels op diepe plekken in het water.

Maart en april

De watertemperatuur gaat langzamerhand weer stijgen en daarmee ook de eetlust van onze vriend. Let op voer niet te veel tijdens deze periode tenzij de temperatuur boven de 10 graden blijft.

Mei en juni

Watertemperatuur blijft stijgen en ook de eetlust is nu maximaal, veel voeren is dus het devies. Zodra de temperatuur van het water boven de 20 graden stijgt gaan de karpers paaien, is dit het geval wordt het voedsel dat door ons wordt aangeboden grotendeels genegeerd.

Juli en augustus

De karpers gaan nu al een voorraad vet proberen aan te leggen voor de winter, dit betekent ook dat de karpers in topconditie zijn en erg zwaar.

September en oktober

Langzamerhand zakt de temperatuur van het water weer en wordt de eetlust weer minder tot een watertemperatuur van 10 graden wordt er nog volop geaast. Zakt de temperatuur daaronder dan wordt het erg moeilijk om onze vriend op de kant te krijgen.

November en december

De karpers gaan weer een passieve houding in het water aannemen en dat betekent dat ze de diepe plekken weer gaan opzoeken[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]