Zeevislood

[vc_row][vc_column][gem_divider margin_top=”40″][vc_column_text]

Zeevislood

Als je gaat zeevissen is de keuze van het lood een belangrijk item. De keuze van het type en gewicht lood is afhankelijk van wat je wilt. Zo gebruik je zwaar lood wanneer je het aas op de bodem wilt aanbieden. Belangrijk is ook hoeveel gewicht een hengel aankan, met andere woorden: wat is de maximale belasting van de hengel? Dit wordt uitgedrukt in werpgewicht, zoals je dat hierboven al hebt kunnen lezen.

Als je vanaf het strand wilt vissen moet je én een goeie verre worp hebben en moet het lood voldoende gewicht hebben om de bodem te kunnen halen. Een ideaal lood gewicht ligt tussen de 100 en 200 gram, afhankelijk van hoe diep je wilt vissen en vanaf welke plek.

Wanneer je gaat vissen vanaf het strand en je wilt dat het aas op de bodem moet blijven liggen dan kan je kiezen om ankerlood te gebruiken. De zee aan de kust stroomt door eb en vloed altijd wel een beetje en met ankerlood waarvan de ankers dicht kunnen klappen zorg je ervoor dat het lood op de bodem blijft, maar makkelijk binnen te halen is.
Ben je van plan om vanaf een steiger of in de haven te gaan vissen dan is ringlood een goede optie. Dit type lood is verkrijgbaar vanaf 25 tot 100 gram. Daarnaast is trapeziumlood ook een goede optie voor in de haven. Overigens wordt trapeziumlood ook vaak gezien in het Waddengebied. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]